Hat hetes külső szakmai gyakorlat

A hallgatók támogatásának részeként a Környezettudományi Centrum fontosnak tartja a külső, munkaerőpiaci partnerekkel történő kapcsolatrendszer folyamatos építését. Ez a kapcsolatrendszer támogatja a hallgatót, hogy az egyetem által nyújtott elméleti és gyakorlati tudás alkalmazásán keresztül betekintést nyerjen a munka világába, valamint ezek mellett olyan képességekben, attitűdökben is fejlődjön, amelyeket később, a képzettség megszerzése után a munkaerő-piaci elhelyezkedéskor is hasznosítani tud.

A szakmai gyakornoki programunk 2012 óta működik, melynek során több mint 100 hallgatót delegáltunk különböző szakmai cégekhez és intézményekhez, mint pl. Richter Gedeon Zrt., Paksi Atomerőmű Zrt., Nemzeti Parkok, Közigazgatási Hivatalok Környezetvédelmi Osztálya, illetve természetesen a szakmához nem szorosan kapcsolódó partnereknél is végeztek gyakornoki feladatokat hallgatóink, mint a National Geographic-nél vagy a Greenpeace-nél.

Gyakornoki partnereink száma és a gyakorlati munkák sokszínűsége is évről-évre gyarapodik. A szakmai gyakorlatok befejezése után számos esetben a hallgatók további gyakornoki állást kapnak a gyakorlati helyeket biztosító partnereinknél. A diploma megszerzése után pedig akár végleges állásokat is biztosíthatnak partnereink a végzett hallgatóink számára.